امام علي بن موسي الرضا (ع) نام مبارك حضرت علي (ع) نام پدر: موسي الكاظم (ع).
نام مادر: بقولي خيزران و به قولي تكتم و بقولي نجمه (1) ولادت: روز جمعه 11 ذالقعده سال 148. شهادت: آخر صفر سال 203 مدت.
امامت: 20 سال. عمر: 55 سال كنيه حضرت: ابوالحسن بطور دقيقتر ابوالحسن الثاني. القاب حضرت: رضا، صادق، صابر، رضي و وفي است كه مشهورترين لقب رضا مي باشد. نقش خاتم حضرت طبق نقل كليني در كافي «ما شاء الله لا قوه الا بالله»
ملوك هم عصر حضرت: هارون الرشيد، اميس و مأمون
شعراء حضرت: دعبل خزاعي، ابو نؤاس، ابراهيم بن العباس الصولي.
همسران: برخي از كتب مانند (ائمتنا از علي محمد علي دخيل، ج2، ص76) براي حضرت سه همسر نوشته اند ،ولي اكثريت به اين مسئله نپرداخته اند و اگر هم پرداخته اند همان يك همسر را ذكر نموده اند.
بنا به گفته علي دخيل نام همسران حضرت عبارتند از:
1ـ سبيكه و برخي گفته اند سكينه و برخي او را خيزران گفته اند و برخي هم نام او ريحانه معرفي كرده اند كه در هر صورت اين خانم عظيم الشأن و مؤمنه از خانواده ماريه قبطيه همسر پيامبر اكرم (ص) بوده است كه از اين همسر مؤمنه امام جواد (ع) متولد شده است.
مرحوم شيخ عباس قمي مي نويسد: در جلالت و عظمت وي همين بس كه حضرت موسي بن جعفر (ع) به يزيد بن سليط امر فرمود كه سلام آن حضرت را به او برساند. (2)
2ـ ام حبيبه دختر مأمون عباس كه مأمون او را به انگيزه سياسي به ازدواج امام رضا (ع) درآورد ،ولي به خانة حضرت راه نيافت و شواهد تاريخي نيز حكايت مي كنند كه ام حبيبه همچنان دوشيزه باقي ماند.
3ـ و ام مادر ابراهيم.
آقاي معيني و ترابي در كتاب امام رضا منادي توحيد مي نويسد امام رضا داراي چند كنيز بود ،ولي به عنوان همسر مورخان تنها يك همسر را ذكر كرده اند و اگر در برخي از عبارات تاريخ آمده كه حضرت با ام حبيبه دختر مأمون ازدواج نموده از هويت همسر دوم اطلاعي در دست نيست.
تعداد فرزندان حضرت:
برخي از بزرگان مانند شيخ مفيد و ابن شهر آشوب و طبرسي و .. فرزندي غير امام جواد (ع) را ذكر نكرده اند و تصريح مي كنند كه حضرت فقط يك فرزند داشته اند. ولي برخي از علماء براي حضرت رضا (ع) 6 فرزند كه پنج پسر و يك دختر ذكر مي نمايند كه عبارتند از:
1ـ محمد (امام جواد (ع).
2ـ حسن.
3ـ جعفر.
4ـ ابراهيم.
5ـ حسن.
6ـ عايشه و برخي از تاريخ نويسان فقط دو فرزند براي حضرت ياد كردند بنام محمد و جعفر يا محمد و موسي.
محدث قمي به نقل از كتاب انساب مي نويسد: حضرت رضا داراي دختري به نام فاطمه بوده كه به ازدواج محمد بن جعفر بن قاسم بن اسحاق بن عبد الله بن جعفر ابي طالب در آمده است. (3)
معرفي چند كتاب:
1ـ منتهي الآمال، شيخ عباس قمي،( فارسي)، ص455ـ570 .
2ـ اخبار و آثار حضرت امام رضا (ع)، عزيز الله عطاردي .
3ـ زندگاني امام علي بن موسي الرضا (ع)، شجاعي گلپايگاني.
4ـ زندگاني امام هشتم، علي اصغر عطايي خراساني.
5ـ امام رضا (ع) منادي توحيد و امامت، محمد جواد معيني و احمد ترابي .
منابع:
1ـ منتهي الآمال، ج2، ص572 .
2ـ منتهي الآمال، ج2، ص352 .
موضوعات مرتبط: امام رضا (ع) چند همسر داشتند؟ ، ،
برچسبها:
به نام موزه اسلامی وجود دارد.بخشی که وقتی وارد آن میشوید آنچنان در خود فرو میروید که دیگر دلتان نمیخواهد از آن بیرون بیایید.یک اطاق کوچک با گنجی که قیمت برای آن نمیتوان گذاشت.در این اطاق کوچک زیر میزها و تابلوهای شیشه ای شما اشیا باقیمانده از پیامبران الهی را میبینید که در طی سالها حکومت عثمانی بر سرزمینهای مصر و عربستان و بیت المقدس به دست آمده اند.در واقع این اشیا از کشورهای زیر سلطه عثمانی یا به زور گرفته شده اند و یا توسط پادشاهان آن کشورها به دولت عثمانی هدیه گشته اند.
موزه ی توپکا در ترکیه که برخی از گنجینه های صدر اسلام رو در خودش داره
از ارزش این گنجینه انقدر برایتان بگویم که دولت عربستان در ازای تامین نفت یکساله ترکیه خواهان بازپس گیری آنها شده اما دولت ترکیه حاضر به از دست دادن این گنجینه نشده است…
در این سالن عکس گرفتن مجاز نیست.من هم با سختی از روی صدها سایت توانستم تنها همین چند عکساز صدها شی این موزه را برایتان فراهم کنم….
داخل این موزه کوچک یک نفر قاری خوش صدای قرآن نشسته و ٢۴ ساعته در حال تلاوت قرآن است….حالا شما صدای مداوم قرآن را با اشیا این موزه کنارهم بگذارید تا ببینید چه حس غریبی دارد قرار گرفتن در فضای آن….
اینها عصا و شمشیرهای حضرت محمد(ص) هستند.
این مهر مخصوص نبی اکرم هست که به جای امضای آن حضرت پای نامه های او زده میشد. تصویر زیر نمایش حکاکی آن در ابعاد بزرگتر است.
همان طور که میبینید روی مهر نام خدا و رسولش حک شده است.اینها از کشور عربستان به اینجا آورده شده اند.
این تکه چرم که زیر قابی شیشه ای نگهداری شده است یکی از نامه های رسول خدا است که در زیر آن هم مهر ایشان زده شده است.این نامه از یکی از یکی از کشورهای خاور میانه به اینجا آورده شده.
این صندوق هدیه یکی از پادشاهان به حضرت رسول است.در این صندوق قرآن مکتوب و بخشی از قبای آن حضرت نگهداشته می شده .
در یکی از وقت ها که حضرت رسول روی تخته سنگی ایستاده بوده و سخنرانی می کرده جای پای ایشان روی آن قطعه سنگ نرم میفتد.آن سنگ را دوستداران رسول حفظ میکنند و بعدها داخل آن رابا طلای ذوب شده می پوشانند تا از گزند باد و آب محفوظ بماند.حالا این جای پای حضرت محمد(ص) است که می بینید.
داخل این جعبه ظریف و زیبا تکه هایی از موی ریش رسول اکرم نگهداری میشود.
اینها دو تا از دندان های حضرت محمد(ص) هستند که زیر ذره بین برای دید بهتر بازدید کنندگان قرارش داده اند.
این هم صندل و یا به عبارتی کفش پای حضرت محمد(ص) می باشد که در این موزه نگهداری می شود.
در این موزه شمشیرهای افرادی من جمله:جعفر طیار-ابوبکر- عمر – عثمان- حمزه و …… نگهداری می شود. این شمشیرهایی که در عکس می بینید بالایی متعلق به عثمان و پایینی که بزرگتر هست متعلق بهامام علی(علیه السلام) میباشد.
در این موزه علاوه بر اشیا اسلامی بخشهایی از ادیان و پیامبران دیگر هم نگهداری میشود.به طور مثال این بخشی از زره حضرت یحیی است که استخوان دست آن حضرت را در خود جای داده است و در طی نبش قبر آن پیامبر بدست آمده است.
علاوه بر این اشیا که عکس آنها را دیدید :عمامه حضرت یوسف- عصای حضرت موسی- لنگه قدیمی در کعبه – کلید قدیمی در کعبه – قرآن بسیار قدیمی روی چرم و بسیاری اشیا دیگر هم در این موزه نگداری می شود….همچنین یکی از لباسهای حضرت زهرا و لباس خونین امام حسین هم در این جاست که تنها سالی یک بار در آن صندوق گشوده شده و در معرض دید بازدید کنندگان قرار می گیرد.
راستش این گنجینه آن قدر بی قیمت است که در ابتدا در صحت و سقم آن شک کردیم. اما وقتی که پرس و جو کردیم دانستیم تمام کشورها صحت آن را قبول دارند و تاکنون هیچ کشوری مدعی نشده که این گنجینه قلابی است.به طور مثال خود یهودیان هم قبول دارند که این عصا متعلق به حضرت موسی است….
به هر حال این جا یکی از زیباترین بخشهای کاخ توپکاپی است که نباید دیدنش را از دست بدهید

نامه ای از حضرت رسول به مقوقس پادشاه مصر.

پرچم منسوب به پیامبر

عمامه پیامبر

عکس محل مقدسی که مکان قرار گرفتن وسایل متبرکه ی حضرت رسول ص )در موزه مصر است

ضریحی بر مکان پیراهن مقدس پیامبر اکرم


صندوق شریفی که لباس حضرت محمد در آن نگهداری میشود

پیراهن شریف و مقدس منسوب به حضرت پیامبر

ظرف های گرانبها و مقدسی که محل قرار گرفتن موی پیامبر است

ظرفی که یکی از دندانهای مبارک حضرت که در جنگ احد شکسته شده نگهداری میشود

نعلین مقدس آنحضرت

عمامه ی حضرت رسول وعبا وعصای آنحضرت

کفش مقدس باقیمانده بر صخره ای در سرزمین بیت المقدس که اعتقاد دارند در شب معراج بر پای آنحضرت بوده

وسایلی که حضرت با آن وضو میگرفتند

سنگی که متعقدند ان حضرت برآن تیمم میکرده است

خاتم انگشتری آنحضرت که بر آن نام حضرت بخط کوفی قدیم نقش بسته است

نامه منسوب به آنحضرت که به پادشاه روم فرستاده شده است ممهور به مهر حضرت

شمشیرمقدس منسوب به رسول الله صلى الله علیه وسلم

سیف رسول الله طوله 100 سانتی متر که وزن خود شمشیر و قابش 930 گرم است


قسمتی از در کعبه در زمان آنحضرت

اولین پوشش قبر رسول الله که در موزه استامبول است این پوشش متعلق به زمان سلطان احمد اول است .

یکی از پوشش های قدیمی قبر آنحضرت منقوش به نام مقدس آنحضرت و آیات قرآن
صفحه ای دیگر که بروی قبر آنحضرت گذاشته میشده

ظرف مقدسی که تربت اصلی و مقدس حضرت در آن نگهداری میشود

ظرفی که حاوی تربت شریف نبوی است

ظرف گلابی که با آن قبر مطهر را شستشو میدادند
(( متعلقات حضرت فاطمة الزهراء ))

عبای مقدس السیدة فاطمة الزهراء بنت رسول الله

قمیص حضرت زهرا سلام الله علیها

لباس های که منسوب به شب عروسی حضرت زهرامیباشد
(( متعلقات امام حسین (ع) ))

پیراهن عربی منسوب به حضرت سیدالشهدا

پیراهنی کهنه منسوب به حضرت ابا عبدالله الحسین
موضوعات مرتبط: موضوعات دیگر ، تصاویر وسایل باقی مانده از پیامبر(ص) و امامان (ع) ، ،
برچسبها:
موضوعات مرتبط: اخبار روز امام(ع) ، آزادراه حرم تا حرم بزرگترین پروژه تاریخ کشور ، ،
برچسبها:
آیین زائران پیادهی حرم امام رضا (ع) در روز 28 ماه صفر بهطور مشروط در فهرست میراث معنوی ملی ثبت شد.
به گزارش خبرنگار سرویس میراث فرهنگی خبرگزاری دانشجویان ایران (ایسنا)، در هفتمین همایش شورای سیاستگذاری ثبت میراث ناملموس که در استان سمنان برگزار شد، استانهای مختلف کشور پروندههای خود را ارائه کردند و تا کنون حدود 23 پرونده از ثبت در فهرست میراث ناملموس جا ماندهاند.
در این میان، خراسان رضوی با ثبت پنج بازی محلی، بیشترین تعداد بازی را ثبت کرده است. همچنین خراسان شمالی بیشترین نان سنتی را معرفی کرده و توانسته است 10 نان سنتی خود را ثبت ملی کند.
خوزستان یکی از استانهایی است که تعداد زیادی پروندهی مشروط و رد شده داشت، بهطوری که هر هشت پروندهی انجمن موسیقی شوشتر بهشکل مشروط ثبت شدند و سه پروندهی دیگر هم امکان ثبت در فهرست میراث معنوی را پیدا نکردند.
به گزارش ایسنا، در این همایش تا کنون 227 اثر در فهرست میراث معنوی ثبت شدهاند که 11 پرونده، مشروط بودند و 23 پرونده هم بهعلت نداشتن شأن ملی رد شدند. در این میان، استان سمنان با 40 پرونده بیشترین تعداد پرونده را ارائه کرد. همچنین آذربایجان غربی با وجود آنکه پیش از این پروندههایی را ارائه کرده بود اصلا در همایش حضور پیدا نکرده است.
این همایش امروز در شهرستان شاهرود استان سمنان پایان مییابد.
انتهای پیام
موضوعات مرتبط: اخبار روز امام(ع) ، آذربایجان غربی در همایش ثبت میراث ناملموس نبود ، ،
برچسبها:
امام جمعهي مشهد گفت: نقش امام رضا(ع) در جلوگيري از بلاي ارتجاعي که به سراغ اسلام آمده بود، نقطه عطفي در تاريخ مسلمين به شمار ميآيد.
به گزارش خبرگزاري دانشجويان ايران (ايسنا) حجتالاسلام علمالهدي در همايش بزرگداشت سالروز ورود امام رضا(ع) به نيشابور در فرهنگسراي سيمرغ اين شهر با بيان اين مطلب گفت: روشنگريها و افشاگريهاي امام رضا(ع) در دوران خلافت مامون عباسي، در راستاي مقابله با توطئههايي بود که براي نابودي اسلام برنامهريزي شده بود.
وي با اشاره به حديث سلسلهالذهب که از سوي امام رضا(ع) در نيشابور بيان شد، گفت: اين حديث داراي بار معنوي و محتوايي بسيار بالايي است؛ اين حديث حق حاکميت را در اسلام از آن خدا ميداند و مظهر حاکميت خداوند پس از پيامبر اکرم(ص) در جامعه، امام است.
در ادامه اين مراسم حجتالاسلام عبدالجواد غرويان، امام جمعه نيشابور نيز طي سخناني اظهار داشت: شخصيت امام رضا (ع) به گونهاي است که ايشان به عنوان عالم اهل بيت(ع) معرفي شده است.
وي ادامه داد: با توجه به اينکه تاريخ تمام مواليد و شهادتهاي ائمه بر اساس سال قمري است، بهتر است براي سال آينده اين مراسم بر اساس سال و روز قمري برگزار شود.
حسن شاملي، دبير ستاد بزرگداشت سالروز ورود امام رضا(ع) به نيشابور - نيز درباره برنامههاي بزرگداشت اين روز گفت: برنامههاي مختلف فرهنگي از 8 تير ماه آغاز و تا 22 تيرماه ادامه خواهد داشت.
وي افزود: کميتههاي مختلفي براي برگزاري هر چه بهتر اين مراسم شکل گرفته که اميدواريم بتوانيم به همت همه مسوولان و توليت آستان قدس رضوي گام هاي موثري براي ترويج فرهنگ حديث سلسله الذهب برداريم.
وي گفت: تاسيس دبيرخانه دائمي حديث سلسله الذهب، تاسيس مراکز فرهنگي و پژوهشي، ساخت يادمان حديث سلسله الذهب در ورودي شهر، انتشار نشريه سلسله الذهب، ساخت بوستان و دانشگاه سلسله الذهب، پيگيري بزرگداشت کنگره فضل بن شاذان و ثبت اين رويداد مهم به عنوان روز ملي از جمله مواردي است که ميتواند به برگزاري هر چه بهتر اين مراسم در سالهاي آينده کمک كند.
بر اساس اين گزارش بنا بر اعلام مورخان سالروز ورود امام رضا(ع) به نيشابور در دهم تيرماه مصادف با سال 200 هجري قمري اعلام شده است.
انتهاي پيام
موضوعات مرتبط: اخبار روز امام(ع) ، امام جمعه مشهد در مراسم بزرگداشت سالروز ورود امام رضا (ع) به نيشابور: نقش امام رضا(ع) در جلوگيري از بلاي ارتجاعي که به سراغ اسلام آمده بود، يك نقطه عطف است ، ،
برچسبها: